Pași de-ai tăi și-o dorință- partea I

Minunată să-ți fie clipa de acum și cele care îi urmează Azi! Și celelalte!

Simona sunt și te salut cu bucurie iar!

Am aplicat conștientă o săptămână de recunoștință, așa cum mi-am propus, în sensul concentrării atenției pe lucrurile minunate din viața mea.

Cred că și tu faci asta în fiecare zi, convins/ă că totul îți este la îndemâna-din abundență.

Acum că urmează să se-ncheie cele șapte zile din plan- te întreb, mai întâi, dacă ai avut vreo dificultate- dacă ți-ai propus să abordezi cu seninătate situațiile din fiecare zi? Abia aștept să citesc- comentariile tale!

Și-ți propun totodată să începi să îndeplinești dorințe, tot pe fondul aceleiași

Recunoștințe.bird of life Sheldon Wood via Compfight

Ai început să-ți împlinești dorințe deja? Minunat- înseamnă că împărtășești și cu noi câte ceva…

Hai să-ți spun care-s pașii pe care eu îi aplic.

Citesc. Iubesc sa citesc…:) E o mare bucurie pe care cu multă pasiune ți-o împărtășesc de câte ori am ocazia.

Îmi place să detectez modele de viață ale oamenilor care au reușit, care s-au oprit, și-au reconsiderat posibilitățile s-au gândit, și-au pornit. Înainte!

Acum citesc despre dorințe îndeplinite, despre prietenia omului cu natura sa subconștientă și-mi pare tare bine să îți spun că eu cred cu putere:
”Tot ceea ce poți concepe și accepta îți aparține. Nu te îndoi de asta. Nu fi grăbit. Nu fi înfricoșat. Cel care știe și poate totul e în tine și-ți susține fiecare șoaptă.”Uel S. Andersen

Și dacă trecem direct la subiect? Tu ai dorințe? Gândește-te. Ai. Se îndeplinesc?  Acum îmi imaginez eu un raspuns. Unul de la tine, altul de la tine, adaug și eu unul.

Alege una dintre ele.  Unul din vise. Din momentul acesta ai doar de susținut dorința aceasta până la realizare. Cum ți se pare? Așa-i că poți?

Primul pas: Folosirea imaginației

”Imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată. Imaginația înconjoară pământul.”- Albert Einstein

Dacă stai să analizezi puțin din prisma experienței tale personale, ce părere ai tu? Îți propui să construiești o magazie nouă pentru lemnele tăiate minunat, simetric, cum îți place ție, ei sau lui, și vizualizezi forma, deschiderea, ansamblul de materiale împletite într-o armonie care să îți placă. E musai că-ți place e opera ta-ceea ce faci cu plăcere, e absolut minunat de frumos realizat!

Așa-i că imaginația te-a dus deja acolo- vezi cu ochii minții cum arata produsul final?

Wayne Dywer povestește în ”Dorințe îndeplinite”, despre un semn magic pe care l-a vazut în urmă cu ani buni,  pe o stradă aglomerată din Londra. Văzuse o inscripție, o placă memorială, dedicată poetului William Blake. Erau câteva rânduri inscripționate. Le-a văzut, le-a citit de câteva ori, apoi le-a notat pe o bucată de plic, știind c-o să vină vremea să le aducă în prezent. Și iata-le:
”Copacul care le smulge unora lacrimi de bucurie este în ochii altora doar un lucru verde, care le stă în drum. Unii văd în natură doar ridicolul, alții nu văd natura deloc. Dar în ochii Omului cu Imaginație, Natura este Imaginație pură.” E doar o deosebire de perspective.

Cel mai mare dar pe care îl ai dintotdeauna este darul imaginației, iar capacitatea de a-ți îndeplini orice dorință se află acolo, înlăuntrul tău.

În imaginația ta așteaptă să trezești la viață potențialul tău extraordinar. Tu ești …căpitanul tău de vas. Tu conduci spre ținuturi minunate, către destinații minunat cunoscute. Tu nu plutești în derivă când știi exact ce vrei și unde ai s-ajungi.

”Ceea ce azi e dovedit-doar imaginație a fost cândva.”

Gândește-te: avionul. Ce era avionul. ..Pasare, vis fantastic. Ce e  azi? E exact ce-a imaginat cel ce l-a creat.

Mai privește o secundă, cum citești tu Azi mesajul acesta de la mine- cine-a inventat modalitatea-acesta minunată, s-a-nfrățit în gând, măcar câte o dată, cu temerarul Jules Verne, prin ideile îndrăznețe.

Gândește-te la asta și decide:

”Ceea ce azi e dovedit-doar imaginație a fost cândva.”

Universul tău mental e capabil să facă, știe să producă minuni- e un mare adevăr pe care tu începi să îl conștientizezi. Pentru ca un lucru să se materializeze, el mai întâi este dorință, apoi închipuire, cât mai detaliată-  imaginație, dă-ți voie, cât mai bogată.

Puterea se află în interiorul tău-este nelimitată.

”Ceea ce este se naște din ceea ce nu este”-scria și Lao Tzu acum mai bine de 2500 de ani.

Fizica cuantică confirmă azi că Universul e construit din energie fără formă, iar particulele nu provin tot din particule. Totul provine din ceva legat de imaginație. Nu are granițe. Și știm cu toții că Există.

Toate gândurile invizibile pe care le ai-ascultă-le și acum- selectează-le pe cel care construiesc magia vieții pentru tine- toate imaginile care te însoțesc mereu- se afla în afara posibilităților științei de a le demonstra

Max Planck, părintele fizicii cuantice afirma că ”știința nu poate rezolva misterul ultim al naturii. Și asta pentru că, în cele din urmă, noi înșine suntem parte a naturii-parte al misterului pe care dorim să-l aflăm.”

De tine depinde cum folosești imaginația-darul acesta minunat- pentru ca roadele să i le culegi cu bucurie!

Fii dispus/a să visezi și stăpânește-ți propria imaginație

Imaginează-ți că poți deveni orice îți dorești; dacă vei trăi conform celor pe care imaginația –la dorința ta- le-a creat pentru tine, întâi ca plan, vei fi atât de surprins, atâtea motive de recunoștință vei număra pentru minunile ce-or să aducă vieții tale schimbările dorite.

Întîi e necesar să uiți de câteva  din manierele în care, până Azi, chiar tu îți împiedicai dorințele să se ivească, cele autentice, cele- ale tsale, nu  cel eizvorâte din ”trebuie să…”

Aceasta-tradusă altfel înseamnă să-ți urmărești cu consecvență dorințele.

Să le notezi.

Să le desenezi. Să le proiectezi, să le desfaci în pași mai mici.

O bună prietenă –un om care-a reușit- are vreo optsprezece agende, pe ultimii 10 ani. Așa se scriu vise- așa se urmează pasiuni.

Undeva, în timp, pe la 14 ani, când mă pregăteam de marea admitere…la liceul visurilor mele- scriam și eu într-o agendă, pe două rânduri, înainte de-a susține probele scrise: ”Felicitări, fată dragă! Ai reușit!!” Și am reușit!Am și muncit la visul meu…și s-a-mplinit.  Tot ceea ce-ți propui și urmezi cu credință în reușită și-n tine, cu gânduri frumoase, curate, de bine, se realizează. Ai și tu exemple destule, pe care abia aștept să le citesc!running with the seagullsCreative Commons License Ed Schipul via Compfight

Mulți oameni s-au obișnuit să procedeze, exact pe dos, cu imaginația lor-iată de ce e important să cercetezi și să identifici dacă  nu cumva, subliniezi predominant în gândurile tale lucruri și evenimente pe care nu ți le dorești.

Cu atenție analizează conversațiile zilnice, ori dialogurile mentale, detectează câte expresii de genul ”Nu merit să..” ”Niciodată lucrurile nu se rezolvă,…”, ”Sunt bolnav”, ori ” N-am eu noroc..”-ganduri plantate acolo poate din copilărie, creează în viața ta împrejurări favorabile lipsei.

Ești unica persoană responsabilă pentru imaginația ta.

Tu alegi ceea ce gândești, Ai capacitatea de a o folosi exact așa cum crezi tu că-i necesar. Cui să-i fie necesar? Ție!

Oamenii care reușesc  să-și îndeplinească dorințele la niveluri foarte înalte, pur și simplu nu-și imaginează ceea ce nu doresc să li se întâmple.

Prețuiește-ți visele, indiferent de ce cred alții despre ele.  Umple-ți mintea cu aspirații și dorințe pe care îți dorești tu mult de tot să le vezi îndeplinite!

”Crezând cu pasiune în ceva ce nu există încă, noi creăm acel lucru. Ceea ce nu există este ceea ce nu ne-am dorit suficient.”- personajul principal Zorba din romanul Zorba Grecul  interpreta. Și ce dans….!

Reguli ale imaginației sănătoase?FloresCreative Commons License Maximo Lopez via Compfight

  1. Acolo, în imaginație, desenează ceva ce chiar dorești să se întâmple
  2. Scoate de acolo idei despre cum era viața ta cândva. Tu trăiește Azi.

Ai nevoie de încredere în puterile tale, dacă nu ai experimentat încă reușita, nu merge acolo unde ai exemple de ”așa nu-mi place”. Nonexistentul apare în existență, concentrându-te tu asupra perspectivei diferite- a posibilității de realizare, de împlinire.

”Nu mă pot abține. Așa sunt eu.” – e o idee care te duce în trecut. Iar tu-poate vrei să fii ALTFEL.

Imaginația ta poate răstrurna complet situația.

Înlocuiește vechile idei din categoria ”N-am știut să fac niciodată altfel” cu ”Eu sunt” ”Eu pot” ”Eu sunt fericit/ă” ”Eu sunt prosper/ă” și continuă tu…

Dictonul lui Saint Germain: ”Eu sunt prezența atotcuceritoare și-i poruncesc acesteia să-mi ordoneze mintea, viața de familie, afacerile și întreaga lume.”

  1. Imaginația ta îți aparține ție și numai ție. Este acel tărâm fără granițe la care ai acces doar tu.

Nimeni nu poate pătrunde acolo nici pentru a pune idei, nici pentru a extrage. Propria ta grădină este: plantează ce semințe vrei. Eu dacă vreau să cultiv trandafiri, apoi musai trandafiri trebuie să plantez.

Nu răsar din alte semințe ori din alți butași.

Toto ceea ce este posibil sau imposibil cu privire la ceea ce ar trebui să gândești este responsabilitatea ta. Îți aparține ție.

Este posibil ca unii oameni, chiar și bine intenționați să se amestece în viața ta, știind ei –parcă ce e mai minunat și mai potrivit pentru tine. Ideea este că tu, neascultându-ți vocea interioară, ai putea să le urmezi ”visele lor” nu pe- ale tale. Ei au însă propria experiență-drept model, poate și pe cea a familiilor din care provin.

Ia în seamă ideile care seamănă cu ceea ce vezi și auzi tu- că rezonează cu tine, fii acolo, atent/ă la ceea ce vine din imaginația ta.

  1. Eliberează-ți imaginația de evenimentele de rutină ale vieții tale- a fi concentrat pe ceea ce este nu-i tot același lucru cu a fi concentrat pe ceea ce dorești să fie

Reamintește-ți mereu că exact lucrurile pe care le-ai crezut până acum te-au adus aici.

Dacă vrei  o schimbare în viața ta și dacă vrei  ca dorințele tale să iasă la iveală, uiți de tot ceeea ce ai crezut că este adevărat despre tine și înveți cine ești.

Creșterea nu este posibilă dacă continui să faci ceea ce ai făcut și săptâmâna trecută și ieri și alaltăieri-la fel se întâmplă și cu imaginația ta.

Înlocuiești gândul ”Într-o zi voi fi într-un loc mai bun” cu ” Mă aflu deja acolo”. Cam așa…

Poți lua decizia de a-ți reprograma imaginația, astfel ca ea să te poată duce în prezent: acolo unde trupul tău se află deja.

”Logica te va duce de la A la B. Imaginația te va duce oriunde.”-  Albert Einstein a spus-o. Adică faptele pe care tu le consideri adevărate te-au condus, logic, exact în punctul B. Ai plecat din A.

Cu încredere și curaj, îți reprogramezi imaginația, ea te duce oriunde crezi. Acolo!

Eu te salut cu Bucurie și Azi!

Și-ți mulțumesc că ești Aici!

 

Spor și Magie la îndeplinit dorințe minunate!

Te îmbrățișez,

Simona

 

Mulțumesc pentru like &share! Mulțumesc pentru că citești!

comments

2 păreri la “Pași de-ai tăi și-o dorință- partea I

  1. Adi 3PAS

    Am trait itamplari minunate in care intentia bine focalizata, a facut sa se intample totul exact cum trebuia, fara efort sau lupta. Am avut si experienta dura in care existau semne ce cereau o schimbare si le-am ignorat de teama, iar existenta mi-a adus schimbarea mai fortat, dar pentru ca am vazut-o asa cum trebuie, a fost o schimbare in mult mai bine….mi-a placut ce am citit si voi reciti

    Răspunde

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *