21 de cuvinte

 „Principala noastră treabă nu este să vedem ce se zărește încețoșat în depărtare, ci ceea ce ne stă clar la îndemână.”

Buna sa-ti fie si aceasta minunată zi ori dimineață, când citești!

Simona sunt.

Hai spre ziua de Azi cu insufletire, pășeste curajos în viață!

Ia-ți alături cana cu ceai ori cafeaua preferată

Și poate agenda.

Și eu,  în clipa asta deschid una dintre agende

Și scriu : MULȚUMESC!

Mulțumesc și sunt recunoscătoare pentru că trăiesc! Mulțumesc pentru darul primit: trezirea într-o nouă dimineață!

Si-apoi, schita de plan pentru Azi: ce zi e?

  E o zi, pentru tine, o zi pentru mine, aceeași zi pentru fiecare este: alegerea de a trăi-o cum îți place îți aparține. Scriu câteva pagini de viață, deretic prin gânduri nițel și-n astă dimineață și fac mișcare în aer curat, cu drag și privire spre soare.

Spring taleCreative Commons License Angelo Amboldi via Compfight

Povestesc o istorioară?

Pregătindu-i pe școlari de plecarea acasă, zăresc, în ușa sălii de clasă, o privire, un pic mai înaltă decât  veselele chipuri de șase ani, văd așa pe una dintre elevele din generatia precedentă de școlari (acum copii mari).

E toată zâmbet, ba potolit, ba stăpânit de emoție: zâmbet-curcubeu,  calm și cald.

Îmi spune cu ochii că are de împărtășit ceva important.

Despre fetița aceasta minunată?

E pasionată de rețete culinare, e harnică, voioasă, ca orice copil de-i dai, pe limba lui ascultare. Îi place școala, iubeste interacțiunile cu omenii, așa o văd eu.

Nu mai lungesc vorba:  adolescenta a venit să-mi spună: „merg, doamna la olimpiada de matematică”.

Noi am parcurs împreună o disciplină opțională despre fericire și viață, Magia din fiecare dimineață,  în clasa a patra primară:  la 10 ani.

M-am bucurat să văd că are voința de a-și testa puterile- si că îndrăzneste sa-si traverseze o teamă,  știu că matematica i-a ridicat, în timp semne de întrebare.

De ce iti povestesc evenimentul acesta? A marcat o schimbare de perspectivă. Am descoperit ”ceva”, am aplicat acolo unde mă aflam la momentul respectiv și unde am simțit că schimbarea aceasta se potrivește.

Are legătură cu debutul meu în conștientizare. Când am descoperit puterea recunoștinței în viața mea, am împărtășit-o cu ei, cu magicienii copii. Un an am exersat, unii mai exersează și-acum. Cei care înțeleg, știu: exercițiul ține o viață.

A Construction Yard Sergiy Zavarykin via Compfight

Împreună ne-am consemnat „Mulțumesc-urile” în agende și jurnale  un an întreg. Am crezut despre o bancă din clasă că-i magică- și spun, pe drept cuvânt, orice copil ”o locuia” un timp, uita să-și uite de școală. Azi  și ceilalți elevi din clasa ei sunt copii care știu să-și îndeplinească dorințe, clar, dincolo de faptul ca asa s-au născut: învingători.

Toți copiii de-atunci, elevi de gimnaziu în prag de examene de capacitate sunt tineri la fel de frumoși.

21 de zile (sau 28)- in acest interval-am aplicat „tehnici magice” de recunoștință. 21 de zile am simțit si am scris felurit cuvântul ”Mulțumesc”.

Cum?

La trezire, dis -de- dimineață: se notează minim 10 motive de ”Mulțumesc” cu recunoștință, viață!

Imaginare a lucrurilor și a evenimentelor pe care intenționezi să le trăiești.

Înfăptuire cu iubire a pașilor de actiune

Din timp în timp, oricâte fapte bune!

Alegere, seara, la culcare, a momentului împlinitor al zilei trăite, asupra căruia să te concentrezi înainte de somn.

Așa am procedat.

Ceea ce sunt eu azi, interacțiunii cu ei, cu copiii, cu oamenii ceva mai mari, cu tine,  a învățării unor lucruri prin întoarcere către mine, laolaltă se datorează. Totul e cu dublu sens: ceea ce pleacă dinspre mine tot înspre mine, amplificat vibrațional se întoarce. Și cu tine la fel se întamplă. Să acorzi  ATENTIE, că observi. E proces în derulare.

Greetings from Land of Smile.e..ee... Thai Jasmine (Smile..smile…Smile..) via Compfight

Revenind,  mai facem împreună o călătorie spre vârsta mai mare?

De la întâmplarea despre curaj să te vezi într-o acțiune școlărească, spre exemplu unui tânăr aflat in fata unor examene hotărâtoare. Exemplul e real, preluat dintr-o carte, de data aceasta.

Personajul se află la momentul în care decide senin, varianta de drum despre care crede că i se potrivește.

Când ai trait senzația alegerii unui traseu, poate iti amintesti, ori amintiri reconstruiești, mai exact, din gânduri prezente, combinate cu trăiri cunoscute, cum simțeai apropierea de examene: știai c-o sa fie minunată experiența de viață dincolo de care strălucește provocarea?

Te astept- să „cauți” „.

Poate că vrei să scrii experiența: când îți place să o perpetuezi.

Recitind cartea lui Dale Carnegie: „Lasa grijile, incepe sa traiesti”  -de aici e parte povestea cu rtânărul în discuție acum-zăbovesc asupra unui capitol care de-o vreme, în mod constient, mi-e crez în viata: Trăiește fiecare zi cu atenția concentrată asupra  timpului PREZENT în compartimente etanșe de timp.  Cu alte cuvinte, concentraare pe ceea ce ești, vrei, poți acum.

·· ·· ·· I O Rich. via Compfight

Fiindcă:

„Principala noastră treabă nu este să vedem ce se zărește încețosat în depărtare, ci ceea ce ne stă clar la îndemână.”

Adică, ajungi ”acolo” când faci ceea ce faci acum și aici. Și poți vedea ce faci tu.

Tânărul despre care vorbesc?

Este un tânăr aflat în fața unui examen final-student medicinist, îngrijorat. preocupat de ceea ce va face, unde-o să meargă, cum  să înceapă să practice o meserie ca aceasta, pe care și-a ales-o, cum să-și câștige traiul. Griji.

Când îți spun că acest om, prin încredere, acțiune și stăruință e cel care a ajuns medicul cel mai faimos al generației sale? Uite-acum!

De ce îți relatez despre un om care a făcut medicina? Medicina e muncă,  dăruire, serviciu adus vieții, iar munca celor ce-o fac, e demnă de a ne înclina. Ca și munca ta!

Pentru că eu cred că visele înalte, un plan să le atingi, încrederea în tine, bucuria să faci ce îți place fac din viață minunea care să conteze. Oamenii au venit aici să-și atingă stelele din gând și au puterea de a le imagina.

A organizat o școală de medicină renumită în lumea întreagă: Johns Hopkins.

A devenit profesor emerit de medicină la Oxford- conferindu-i se cea mai înaltă distincție- aceea de Profesor Regius, cea mai înaltă apreciere care putea fi acordată unui specialist în medicina din Imperiul Britanic.

A fost facut Cavaler de către regele Angliei.

A trăit grozav pentru omenire – peste 1460 de pagini fiind necesare pentru a-i fi relatată povestea  de viață- din care  extrag pilda.

Se numea Sir William Osler.

A dus o viață eliberată de griji din momentul în care a citit, a simțit- și iubit și trăit aceste 21 de cuvinte:

„Principala noastră treabă nu este să vedem ce se zarește încețoșat în depărtare, ci ceea ce ne sta clar la îndemână.”

Adresându-se studenților de la Universitatea Yale, el însuși la momentul acela, profesor care predase deja la 4 universitati, Sir William Osler spunea ca presupunerea pe care ar putea-o avea ei, auditorii despre mintea sa, cum că „ar fi de o calitate specială” este nefondată. Că mulți dintre prietenii săi știau că-i posesor al unei minți „mediocre”. Și scrisese deja Sir Osler o carte care se bucurase de popularitate.

Secretul succesului său? A trăi prezent.

Spre comparare și imaginare-metoda:

Profesorul povestește studenților de la Yale cum, călătorind și traversând Atlanticul pe un pachebot mare,  a observat pe capitanul de vas ce sta pe punte: acesta putea apăsa un singur buton și gata! Activa un mecanism prin care diferite părți ale vaporului erau izolate imediat, unele față  de altele. Se compartimentau etanș, astfel încât apa să fie departe de ele.

„Fiecare dintre voi este o construcție minunată. Mai minunată decât pachebotul destinat unei călătorii mai lungi. Vă îndemn să învățați să vă controlați mașinăria, în așa fel încât să trăiți în compartimente „etanșe de timp”. E modul cel mai bun de a va asigura siguranța călătoriei.

Sunset Cruise Evan Leeson via Compfight

Și-acum?

Ce-ar fi să urci pe punte? Da, tu.

Asigură-te că pereții despărțitori principali sunt în stare de funcționare. Atinge un buton ca s-auzi cum la fiecare nivel al vieții se închid uși-lăsând afară trecutul- zilele de ieri. Atinge alt buton și izolează, printr-o cortină clară viitorul, zilele de mâine. Ești în siguranță: trăiește  ziua de Azi.

Lasă afară zilele de ieri.

Uită-te ca de la roată încoace s-a descoperit … bicicleta, mersul pe jos, câteva clipe frumoase pentru tine: ce frumos respiri și cum faci mișcare!

Incarcatura zilei de maine, adaugata zilei de ieri si dusa astazi il face si pe cel mai puternic sa mearga cu greutate pe umeri. De ce sa nu fii usurat?
Traieste Azi!

Risipa de energie, tulburarile, ingrijorarile insotesc pasii celui ce este nelinistit din motiv de viitor, care inca, oricum n-a venit.

Si-acum, pentru că echilibru e in tot si toate de gasit,  te intreb: voia oare doctorul Osler sa minimalizeze orice efort al tau pentru ziua de maine?

Ce crezi?

Dale Carnegie afirma că ” modalitatea cea mai buna de a te pregati pentru maine este stradania, plina de inteligenta si entuziasm, de a-ti indeplini superb munca de Azi”.

Hospital Ship Juan de la Cosa Juan Lois via Compfight

Au inceput sa vina dinspre tine intrebari- Bucurie: iti multumesc pentru ele si Azi.

Cum sa invat sa ma SIMT minunat cu mine?

Cum să…?

„Rețeta” pe care o aplic, procesată de unde-am citit ori am văzut cum funcționează e aceasta: 28 de pași adaptați, în metode de trăit cu recunoștință sau SCHIMBARE DE OBICEIURI.

E o descoperire fantastică,  în pas cu prezentul.

Materialul pe care tu l-ai primit la abonarea pe site e programul pe care l-am  aplicat de câteva ori la rând.

Intre timp, tot ce citesc- adaptez- traiesc. Aplic.

Uneori e gand intortocheat- da-i plin de Iubire…asa se cere exprimat- asa ii las cale spre tine.

Pasul 1 e sa scrii dis-de-dimineață, cand gândurile lumilor sunt calm și pacepe o foaie albă, imaculată, fie de caiet, ori minte limpezită: MULTUMESC!

Adesea fac pauze intre ganduri- ma calmez- si MA ODIHNESC intre ele…

Si Azi iubesc sa scriu ”Multumesc!”

Summer Lovin' Caro Wallis via Compfight

Resprira adanc.

Aseaza-te cu gandul in centrul fiintei tale si fa senin in casa intreaga

A sufletului tau: in corpul tau, minunat lacas de bine.

Priveste-ti Sufletul tot zambind. Talpile iti pulseaza de minunat gand

Izvorat din adanc de senin tainuit in Mama Pamant. Si de aici din talpi -in calatorie cu Pace- energie minunata tot urca..

Corp minunat- celula cu celula- de lumina umple.

„Principala noastra treaba nu este sa vedem ce se zareste incetosat in departare, ci ceea ce ne sta -CLAR-la indemana.” Acestea sunt cele 21 DE CUVINTE.

Eu cred ca Soarele-i asa de cald- frumos
C-a exersat STRALUCIREA iubind Pamantul tot
In Infinite dimineti- ca cea de Azi:)

In vremi- de stai sa cugeti mai adanc:

Exacte- ore fixe!
E Soarele
Magnific in Perseverenta, asa-i?
O zi cu stralucire sa ai!

Poti bucura lumea toata cu ceea ce te bucura pe tine intai, facand, zi de zi!

Cu drag, Simona si Azi! Te îmbrățișez!

Mulțumesc pentru like&share! Mulțumesc că citești!

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *