Azi, ce ai schimba?

2015-08-26 13.35.04„Mintea, corpul si spiritul unei persoane au o memorie asemanatoare unui computer. Cand stim sa formulam intrebarile potrivite,” vin raspunsuri care devin declansatori de schimbare in viata celui care le accepta.”

De la particulele subatomice de la rasaritul si apusul soarelui, la frecventele invizibile din jurul nostru care transporta informatii, întreaga lume care ne inconjoară se afla intr-o stare de oscilatie. Simti si tu?

Realitatea fizica din jurul nostru, constituita dintr-un spectru larg de energii, unele perceptibile, altele imperceptibile se află intr-o stare de vibratie permanenta.

Si Pamantul vibreaza. Fertilitatea diferitelor specii este sincronizata astfel încat sa se coordoneze cu anotimpurile, mareele si ciclurile-noapte-zi, acestea fiind vibratii sau unde ciclice lente.

In interiorul tau exista, de asemenea, o lume a vibratiilor. Un univers vibratoriu se regaseste atat in corpul tau cat si in microcosmosul vietii tale launtrice.

Când te concentrezi asupra corpului tau, ce observi? Ce miscari sesizezi?

Cel mai simplu este sa remarci oscilatia respiratiei tale, felul in care inspiri aerului. Observi cum extragi oxigenul din el si elimini dioxidul de carbon si impuritatile prin aerul expirat.

O altă vibratie pe care o poti descoperi in interior este cea de la nivelul creierului si al sistemului nervos. Poti simti aceasta sub forma unor furnicaturi.

Kona Sunset Melissa Emmons Photography via Compfight

Creierul emite unde energetice, iar electricitatea sa este măsurata sub forma undelor cerebrale.

Exista categorii de unde cerebrale mai rapide, mai lente.  Paradoxal, cele mai rapide unde cerebrale corespund celor mai joase frecvente ale constiintei, in timp ce cele mai lente unde cerebrale, corespund celor mai rapide frecvente ale constiintei dilatate.

Pacea mintii, calm cerebral.

Cele mai rapide unde cerebrale, asociate cu starea de veghe, in care creierul este plenar trezit si antrenat in activitatea mentala sunt undele beta (13/40 cicluri pe secunda). Cand citesti o carte, seara, inainte de culcare, creierul emite unde cerebrale beta de frecventa joasa. Cand activitatea mentala devine mai intensa, frecventa undelor beta se intensifica (in stari precum mania, frica, foamea).

Undele alfa (8/13 cicluri pe secunda) sunt mai lente si apar atunci cand esti in stare de relaxare, intr-o stare de luciditate, fara efort. Sunt stari specifice meditatiei usoare, de visare diurna, de integrare a corpului cu mintea, de vizualizare creatoare. Fara a se identifica cu stari de somnolenta, apar in perioade petrecute in natura, in timpul exercitiilor fizice prelungite, in timpul odihnei.

Mai lente, asociate cu somnolenta, cu visele si creativitatea, cu imaginatia inspirata, undele theta se identifica cu starile mistice intuitive. Ele caracterizeaza activitatea cerebrala, atunci cand se instaleaza in corp o conexiune cu pacea Universului.

Agitatia interioara scade, lasand loc miraculosului, accesarii puterii subconstientului,

Starea Theta este o stare de relaxare. Undele cerebrale sunt incetinite pana la 4-8 cicli pe secunda.

Undele delta (1/4 cicli pe secunda) sunt cele mai lente si apar in timpul somnului profund fara vise; sunt asociate cu transele profunde si cu procesele de autovindecare.

Traim astfel intr-o mare de energii la care ne acordam zi de zi.  Cum astfel? Undele tale cerebrale se coreleaza cu nivelele constiintei tale.

Cand te familiarizezi cu starile de constiinta acociate cu diferitele activitati ale undelor cerebrale, observi ca  undelor beta (cele mai alerte) le corespunde o stare de constiinta superficiala, ”mintea liniara vesnic ocupata”. Cu cat mintea ta devine mai hiperactiva, cu atat mai  putin lucida devine constiinta ta.  Unii cercetatori sustin ca egoul este o functie a acestui nivel de constiinta.

Cercetari din domeniul biofeebackului demonstreaza ca pe masura ce undele cerebrale isi incetinesc ritmul, omul devine mai putin ingrijorat, mai deschis, mai receptiv in fata informatiilor subtile, accesate intuitiv. Capata acces mai profund la regiuni profunde ale memoriei sale.

seagulls against the Pacific, sooc Martin LaBar via Compfight

Din aceasta prezentare,  spre exersare:

Experimentarea repetata a unor situatii de viata, in conditii identice si nivelul de satisfactie resimtit interior sunt indicatori care conduc la intrebari: „Vreau eu asta sa traiesc?” „Ce vreau eu de fapt, aici si acum?”

La nivelul mintii sunt diferite feluri de convingeri.  Credinte. Traim ceea ce credem. Ceea ce Azi numim prezent deriva din ele. Din convingerile personale si din suma convingerilor din mediul in care ne includem.

Convingeri, credinte

Cele „de frunte”,  in sens de actuale,  le numesc „panou central” si  vin din ce am invatat impreuna din interactiuni cu familia, scoala, societatea…”Cum e „bine sa fim?”… Si cum simtim? (Vreun decalaj intre aceste doua, traim?)

Cele mai „proaspete” sunt. Cele „noi”.

Celelalte 3 feluri  sunt straturi subtile, inradacinate. Precum foile de ceapa. Sunt cele genetice, istorice- tin de neam si  sufletesti-pe acestea le simtim la nivelul profund, al inimii. Cartea Vianei Stibal-Theta Healing este revelatoare in ceea ce priveste explicitarea acestor tipuri de credinte.

Cred despre…. poate fi  un exercitiu de scriere libera, pe o tema aleasa, fara a gandi foarte mult…

Cred despre Iubire ca…..(si poti astfel sa scrii tot ce simti).

Acum:

Ce ai schimba cand ai sti ca e in puterea ta? Un singur lucru intai, apoi cel urmator.

(Ca sa stii, respira adanc, ..de cateva ori si asculta-te.)

Ce anume vrei sa schimbi?

Cand ai identificat… ii zicem schimbare, sau ca o numim vindecare-iata o varianta de a lucra cu noi: intai e important cand alegi, cand vrei tu, pentru ca vointa deschide drum.

Intai  esti calm/a, iar pentru aceasta respiri, lent, te relaxezi, esti pace.

Cu atentia urmaresti sa auzi lin cum esti.

Poti sa-ti eliberezi mintea de orice gand.

Apoi vizualizezi zona inimii. Lacas sufletesc.

Din zona inimii iti imaginezi ca niste raze cum pleaca spre miezul pamantului. Se realizeaza asa legatura fireasca cu pamantul-mama, rezervor infinit de sanatate, energie. De aici aduci – vizual o energie vindecatoare care te cuprinde si suie prin talpi prin tot corpul tau, pana in crestet. Tot lent. Te strabate aceasta energie interioara, se revarsa si de-a lungul corpului tau fizic, in afara.

Asa te relaxezi, te purifici, te antrenezi calm de pace.

Respiri..

Te gandesti la energia aceasta care te pune in legatura cu Dumnezeu.  Inalt pana la gandul creator.

Apoi gandul sus, inalt  la Dumnezeu se face o poveste. O conversatie despre cum se face schimbarea.

Poate oricine?

Oricine isi linisteste mintea si si crede gandurile bune si e pace, orice poate. E straduinta lui, a ei.

E exercitiu, Zilnic, vreme inainte- da roade frumoase. Zambete ofera si impliniri in schimbare.

Cu rabdare, primesti raspunsuri. Vezi filmul? Esti martor. Privesti mental ce se intampla. Mai mult, CREZI inainte de a vedea. E important. Cum il vezi,  vis de schimbare, asa il aduci in viata. Cand e luminos, devii incredere,  tocmai cum arata fiecare noua dimineata.

E momentul in care stai de vorba asa ca si cu un prieten, un sfatuitor.

Cand iti imaginezi ca esti sanatos.

Ca rezolvi provocarea.

Ca ai facut schimbarea dorita. Esti acolo, o traiesti deja.

De- acolo de sus vezi cum din iubire infinita spre tine coboara raze de  lumina.  Iubire atotcuprinzatoare. Te cuprind, te lumineaza, te protejeaza.

Si-urmeaza pasii tai…

Multumesti cu bucurie, cu incredere ca e spre bine.

Multumesc si eu, odata cu tine.

Din cartea lui Joe Dispenza-Antreneza-ti creierul si din exercitii precum e cel pe care ti l-am desenat in cuvinte am invatat sa cred in miracol si mai ales sa stiu ca in minte se pot produce transformari minunate.

Ce ajuta?

Orice lucru nou invatat, repetat-dezvolta creierul si permite mai noului frumos in viata ta/a fiecaruia sa vina. Cand e „chemat” din ganduri.

 

PS. Cum se simte afirmatia: Eu sunt dintotdeauna ceea ce vreau, merit si stiu sa fiu? Cum se face actiune?

Un comentariu aici, de la tine ne ajuta pe fiecare. Care e activitatea pe cae o simti predominanta, in cazul frecventelor tale cerebrale, zilele acestea?

Surse:

Joe Dispenza, Antreneza-ti creierul

Penney Peyrce, Frecventa. Puterea vibratiei personale

Cu bucurie si Azi, ma inclin!

Simona, cu drag!

Iti multumesc pentru ca citesti! Multumesc si pentru alegerea de a impartasi cu prietenii tai acest articol!

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *